V obci Štefanovce sa na voľbách zúčastnil iba jeden Štefan

12.06.2010 Celý región

Štefanovce 12. júna (TASR) - V zozname voličov pre voľby do Národnej rady (NR) SR v rámci volebného okrsku obce Štefanovce je Štefan Bujko zapísaný na prvom mieste.
Zároveň je jediným oprávneným voličom na území samosprávy nesúcim meno, ktoré tvorí základ názvu malej dedinky v okrese Vranov nad Topľou, kde žije spolu so svojou rodinou a stovkou miestnych obyvateľov.
Podľa slov jediného Štefana z 88 oprávnených voličov Štefanoviec, ktorý si dnes uplatnil svoje voličské právo, by mala byť účasť vo voľbách pre ľudí samozrejmosťou. \"Prišiel som odvoliť, lebo sa to patrí. Všetci chceme, aby sa podmienky nášho života zlepšovali, aby sa riešila nezamestnanosť, môžeme to hlasovaním čiastočne ovplyvniť, \" uviedol pre TASR. Nová vláda by sa mala podľa neho zameriavať aj na odľahlé regióny Slovenska, aby sa zvyšovala atraktivita oblastí, z ktorých sú nútení odchádzať mladí ľudia za prácou do zahraničia. \"Bolo by dobré podporiť zamestnanosť či možnosti bývania pre mladé rodiny. Spomeniem aj cesty, ktoré sa nám rozpadávajú a je nutná ich oprava, \" poznamenal.
Starosta Štefanoviec Peter Giboda konštatoval, že bytový fond v odľahlejších oblastiach regiónov chátra. \"Nie sú potrebné veľké investície na to, aby bol zachovaný, mnoho neobývaných nehnuteľností sa dá zrekonštruovať za oveľa menšie prostriedky, ako tie, ktoré sa investujú do výstavby bytov na území väčších miest či obcí, \" povedal Giboda. Štát by mal podľa jeho slov v budúcnosti vytvárať podporné mechanizmy pre mladých, aby sa pri hľadaní bývania orientovali aj na menšie obce. \"Atraktivita samospráv by sa určite naštartovala aj dobudovaním potrebnej infraštruktúry či vodovodných a kanalizačných sietí, \" uzavrel Giboda.
 

Vyberte región